پیامدهای حمله‌ آمریکا به گردان های وابسته به حشدالشعبی-راهبرد معاصر
هشدار یمن به عربستان سعودی: اشتباهات گذشته را تکرار نکنید جزئیات انفجار‌های شدید در اطراف دمشق السودانی: شهید سلیمانی در سخت‌ترین شرایط برای دفاع از عراق در کنار شهید المهندس بود کشته شدن ۱۰۰ نفر در درگیری میان کُرد‌ها و ترک‌ها + جزئیات گزارش هیل از کاهش نفوذ آمریکا در سوریه گزارش رسانه عبری از راهبرد مافیایی کابینه علیه رئیس ستاد ارتش اسرائیل صدراعظم اتریش استعفا کرد هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق دبیرکل حزب‌الله لبنان: صبر ما وابسته به زمان مناسب برای مقابله با نقض‌های دشمن است حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است جو بایدن ارزشمندترین مدال افتخار غیرنظامی آمریکا را به لیونل مسی اهدا می‌کند اردوغان: هر کاری برای تحقق رؤیای ترکیه بزرگ انجام می‌دهیم رئیس‌جمهور عراق: خاکمان مکانی برای حمله به هسایگان نخواهد شد بازداشت ۴ شهروند روسیه به ظن تدارک اقدام «تروریستی» انگیزه عامل انفجار خودروی سایبر تراک مقابل هتل ترامپ مشخص شد
ایالات متحده به دنبال مقابله جدی با محور مقاومت

پیامدهای حمله‌ آمریکا به گردان های وابسته به حشدالشعبی

چند پهباد آمریکایی شامگاه یکشنبه گردان‌های حزب‌ الله عراق وابسته به الحشد الشعبی در شهر مرزی القائم استان الانبار را مورد هدف قرار دادند. طبق گزارش‌های منتشر شده، سه پایگاه گردان‌های حزب‌الله عراق اعم از پشتیبانی، تیپ و یک پایگاه اصلی از جمله اهدافی بودند که در این حمله مورد هجوم قرار گرفتند.
آرش سعیدی راد؛ کارشناس مسائل غزب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۱۱ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 01
کد خبر: ۳۲۳۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ چند پهباد آمریکایی شامگاه یکشنبه گردان‌های حزب‌الله عراق وابسته به الحشد الشعبی در شهر مرزی القائم استان الانبار را مورد هدف قرار دادند. طبق گزارش‌های منتشر شده، سه پایگاه گردان‌های حزب‌الله عراق اعم از پشتیبانی، تیپ و یک پایگاه اصلی از جمله اهدافی بودند که در این حمله مورد هجوم قرار گرفتند.

 

در این حملات پهپادی، دو تیپ 45 و 45 الحشد الشعبی در مرزهای عراق و سوریه هدف قرار گرفته است که به گزارش منابع الحشد الشعبی در این حمله هوایی، 28 نفر از نیروهای الحشد الشعبی از جمله یکی از فرماندهان آن و دو معاون وی و معاون منابع فرمانده تیپ 45 شهید و 51 نفر دیگر مجروح شدند.


آمریکا اعلام کرد که دلیل حمله آن‌ها به این پایگاه‌ها به خاطر کشته شدن یکی از پيمانكار و زخمی شدن تعدادى از افراد آن‌ها در عراق بوده است. اما با توجه به تحولات اخیر می‌توان گفت آمریکا اهدافی فراتر از آن داشته است.

 

پایان هژمونی آمریکا در منطقه

آمریکا به دنبال آن بود که ثابت کند، هنوز حرفی برای گفتن دارد. خصوصاً وقتی‌که رسانه‌ها رزمایش مشترک جمهوری اسلامی، چین و روسیه در راستای پایان هژمونی آمریکا توصیف و بازتاب دادند. با این اوصاف تنها راهی که در پیش داشته‌اند تا بیش از این توسط رسانه‌ها و کارشناسان و ... تخریب نشوند، حمله به محور مقاومت و یا یکی از پایه‌های اصلی این محور بود.


به نظر می‌رسد با توجه به خلأ سیاسی در عراق و اعتراضات مردمی بهترین گزینه پیشروی آن‌ها حمله به حشد الشعبی بود. چراکه فکر می‌کردند با این استراتژی، هم نفوذ جمهوری اسلامی در عراق کاهش می‌دهند و هم این‌که نشان می‌دهند که هنوز «حرف، حرف آمریکا» است. اما استراتژی آن‌ها معکوس جواب داد، چراکه در حال حاضر این مردم عراقی هستند که خواهان خروج آمریکا از عراق هستند.


بیانیه هیئت علمای بیروت که خبرگزاری «العهد» منتشر کرد آورده است: «آمریکا با حمله به مقر الحشدالشعبی عراق می‌خواست این پیام را به‌تمامی طرف‌های مربوطه بدهد که آمریکا اینجاست، حرف نهایی در صحنه عراق مال اوست و آماده مقابله با محور مقاومت است».


«احمد الشریفی» یکی از کارشناسان امنیتی عراق در گفتگو با العهد تأکید کرد: « اقدام آمریکا در حمله به مقرهای الحشد الشعبی در القائم واقع در غرب استان الانبار، در چارچوب حفظ امنیت متحدان آمریکایی - صهیونیستی صورت گرفته است».


رزمایش مشترک دریایی جمهوری اسلامی، چین و روسیه، نشان‌گر پایان بوده هژمونی آمریکا هست و احتمالاً آمریکا به همین دلیل به نیروهای حشد الشعبی حمله کرده است که ثابت کند هنوز حرف، حرف اوست. در این رابطه فایننشال تایمز گزارشی نوشت: «این رزمایش دریایی با انتقاد شدید آمریکا مواجه شده است».


در همین راستا جروزالم پست در گزارشی نوشت: «پیغام نمادین تهران این است که ایالات‌متحده دیگر یک هژمون جهانی نیست».
در این رابطه رأی الیوم اشاره کرد: «آمریکا دیگر به‌تنهایی برجهان حاکم نیست و سرنوشت نظامی و سیاسی آن را تعیین نمی‌کند و دوران هژمونی آن در این چارچوب به‌سرعت در حال فرسایش است و منطقه خلیج‌فارس و به‌ویژه تنگه هرمز دیگر همچون یک قرن پیش در انحصار آن نیست».


حمایت از گروه‌های تروریستی

از آنجایی که بر کسی پوشیده نیست که آمریکایی‌ها و متحدان وی از همان ابتدا در راستای تقویت مالی و نظامی داعش بودند و در حال حاضر که خلأ سیاسی در عراق وجود دارد به دنبال آن هست تا دوباره آن گروه تروریستی با همین عنوان (داعش) یا با اسم رسم دیگری تقویت و گسترش دهد تا شاید بتواند جمهوری اسلامی، روسیه و دیگر کشورهای که به دنبال حذف هژمونی آن هستند مهار کنند.


در این رابطه «لاهور طالبانی» یکی از مقام‌های ضد تروریستی کردستان عراق اعلام کرد که داعش در حال احیا هست و توسط بی‌بی‌سی منتشر شد، اشاره کرده بود: «آن‌ها از تاکتیک‌ها و فنون بهتر برخوردارند، و پول خیلی بیشتری در اختیار دارند. آن‌ها قادرند وسایل نقلیه، سلاح، آذوقه و تجهیزات بخرند. از نظر فنی ماهرترند و یافتن آن‌ها دشوارتر است. بنابراین مثل القاعده‌ای هستند که مواد نیروزا تزریق کرده باشد. داعش اکنون با ماهیتی متفاوت در حال ظهور است به‌طوری که دیگر به دنبال کنترل بخش‌هایی از خاک عراق نیست و مانند سلف خود القاعده به گروهی پنهان بدل شده است».


در ادامه بیانیه جنبش امل لبنان آمده است: «این حمله بار دیگر نشان داد که آمریکا سازنده تروریسم و حامی آن است و این حقیقت پیش از این در جریان افشای دروغ آمریکا در قضیه حمله به سوریه به بهانه سلاح شیمیایی برملا شده بود.


به گزارش السومریه، «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر مستعفی و رئیس دولت پیشبرد امور عراق در جلسه هیئت دولت اضافه کرد: «حمله آمریکا (به مواضع الحشد الشعبی) مغایر با اهدافی است که ائتلاف بین‌المللی ضد داعش تشکیل شده است».


مسیر وحدت در عراق، تقویت نفوذ جمهوری اسلامی و خروج آمریکا

با شروع اعتراضات در عراق، آمریکایی‌ها بر آن واداشته بود که نفوذ جمهوری اسلامی در عراق به ته خط رسیده و در آینده نه‌چندان دور جمهوری اسلامی باید عراق تخلیه کند و هر عکس‌العملی که آمریکا در عراق داشته باشد، منجر به تقویت خروج جمهوری اسلامی خواهد بود. خصوصاً اگر در راستای گروه‌های وابسته به آن‌ها باشد. اما این معادلات اشتباه نه‌تنها مسیر خروج در عراق برعکس کرد، بلکه به نظر می‌رسد وحدتی در عراق به وجود آورده است.


در همین راستا العهد گفتگوی با «محمد محیی» سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق داشته و آورده است: «آمریکا تلاش کرد تا از تظاهرات و مطالبات معترضان برای ایجاد جنگ داخلی در عراق سوء استفاده کند، اما شکست خورد».


المسله در گزارشی نوشت: «عراقی‌ها در محکومیت حمله آمریکا به مواضع گردان‌های حزب‌الله عراق و در حمایت از الحشد الشعبی در میدان التحریر بغداد تجمع کردند. تظاهرات کنندگان عراقی با سر دادن شعارهایی خواستار توقف دخالت‌های آمریکا در امور داخلی کشورشان شده و بر لزوم اخراج سفیر آمریکا از بغداد تأکید کردند».


به گزارش آناتولی «برایان هوک»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرد: «هدف از این حملات احیای بازدارندگی علیه ستیزه‌جویی ایران است. اکنون از توافق(هسته‌ای) کنار کشیده و فشارهای اقتصادی به ایران تأثیرات خود را گذاشته است. رشد اقتصادی ایران در حال حاضر منفی است و صورتی که تهران سیاست‌های خود را تغییر ندهد، با فروپاشی اقتصادی خواهد شد».
بغداد الیوم در گزارشی در همین راستا آورده است: «سفارت آمریکا در پایتخت عراق، شماری از کارمندان خود را به کنسولگری خود در شهر اربیل انتقال داده و این اقدام به دلیل تهدیدهای احتمالی علیه سفارت آمریکا در بغداد، در پی حمله هوایی اخیر این کشور به مقرهای الحشد الشعبی در شهرستان «القائم» در استان «الانبار» صورت گرفت».


در این رابطه نیویورک‌تایمز گزارشی نوشت که وقت خروج کامل آمریکا از عراق [منطقه] رسیده است: «حملات هوایی آمریکا (به مواضع الحشد الشعبی) عراقی‌ها را در مخالفت با ایالات‌متحده، متحد کرده است. اما با حملات هوایی آمریکا که در آن ده‌ها عضو یک گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران کشته شدند، حالا واشنگتن در مرکز تمرکز خصومت افکار عمومی عراق قرار گرفته و از شدت خصومت با تهران کاسته است. رهبران عراقی هم روز دوشنبه (دیروز) ایالات‌متحده را به نقض حاکمیت عراق متهم کردند».


و در ادامه اشاره کرد: «حتی در اعتراضات خیابانی هم گرایش (معترضان عراقی) تغییر کرده است و شعارهای ضد ایرانی جایش را به شعارهای ضدآمریکایی داده است. معترضان به آنچه پاسخ نامتناسب و تلافی جویانه روز یکشنبه آمریکا به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی می‌دانند، تاخته‌اند حمله‌ای که در آن (حداقل) ۲۴ شبه‌نظامی (عراقی) کشته شدند. تا پایان روز دوشنبه، درخواست‌هایی برای پایان یافتن "اشغالگری آمریکا" و خروج نظامی آمریکا از عراق مطرح شدند».

 

 

ارسال نظر